Vetrobranska stekla – dobro jih je posebej zavarovati!

Ko je potrebno avto vsako leto registrirati in zavarovati, vsi radi pazimo na višino plačila premije, saj so lahko popolna zavarovanja tudi precej draga. Še posebej, kadar voziš močnejši avto, se lahko stroški registracije povzpnejo kar visoko, zato ni odveč, če pazimo na vsak evro. Vendar pa kljub temu ne gre pretirano varčevati pri zavarovanju. Zlasti takrat, kadar je avto novejši in vrednejši, se izplača poskrbeti za dober paket zavarovanja s kaskom, ki vključuje najrazličnejše možnosti poškodb. Nenazadnje se avto ne poškoduje vedno v »resni« prometni nezgodi, temveč prihaja veliko pogosteje do poškodb, ki jih ne povzroči ravno nesreča. Marsikomu jo zagodejo poškodbe zaradi toče, kakšna divjad na cesti, poškodba žarometov, stranskih ogledal, ali pa se poškodujejo vetrobranska stekla.

Prav zaradi tega velja poskrbeti za dodatek pri kasko zavarovanju, ki skrbi, da ob poškodbah ne koristimo rednega kaska z odbitno franšizo, temveč specialno kasko zavarovanje, na primer za stekla. V primeru, da odlomimo bočno ogledalo, ki je po možnosti električno upravljano in še ogrevano, nas sicer čaka precej visok strošek. In enako velja tudi za vetrobranska stekla. Če je prednje steklo zatemnjeno in ima na primer še senzor za dež, so lahko stroški zamenjave tako visoki, da nas ob njih pošteno stisne pri srcu. Nenazadnje pa cene niso nizke niti takrat, kadar je treba steklo zgolj popraviti oziroma »zaliti« luknjico, ki nastane na njem na primer zaradi kakšnega kamna. Tudi v tem primeru je najbolje, da koristimo zavarovanje stekel, ne pa, da moramo zaradi odbitne franšize za večji del ali tudi celotno popravilo seči v lasten žep.

Vetrobranska stekla za motor

Zavarovati je smotrno tudi vetrobranska stekla za motor.

Kaj pa prepričanje mnogih, da je možno plačilo za nova vetrobranska stekla na primer izterjati od cestnega podjetja, ki je krivo, da je bila cesta v slabem stanju in se je steklo poškodovalo? Pravzaprav je tudi to mogoče, če lahko dokažete, da je bila krivda ravno na vzdrževalcu oziroma upravljavcu ceste – če vam je na primer na prednje steklo padel kos ometa, ki se je odluščil z nadvoza nad cesto, po kateri ste vozili. Vsekakor pa gre za dolgotrajno dokazovanje odgovornosti oziroma malomarnosti, kjer je uspeh precej negotov. Torej si boste s takšno zamislijo nakopali precej sivih las, kar se običajno ne izplača. Bolje je torej vetrobranska stekla zavarovati in biti popolnoma miren ter prepričan, da vam bo škodo na steklih v vsakem primeru pokrila zavarovalnica. Če je ta na podlagi vašega opisa nezgodnega dogodka prepričana, da je zanj odgovoren upravljavec, pa naj se sama ukvarja z njim.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email