Avto kamere priskrbijo popoln dokaz o dogajanju na cesti

Avto kamera Forever VR 110Pri prometnih nezgodah v preteklosti pogosto nismo bili prepričani, kako se bo končala zgodba s kritjem popravila avtomobila s strani zavarovalnice. Bo povzročitelj priznal krivdo, mu bo to naprtila policija, nam bo zavarovalnica nudila kritje iz kasko zavarovanja na podlagi našega opisa dogodka?

Marsikdo je imel v avtomobilu vsaj preprost aparat za fotografiranje, da je lahko poslikal mesto nezgode in tako pokazal vsaj, kakšno je bilo stanje takoj po nezgodi. A to včasih ni dovolj. Na srečo so danes na voljo avto kamere, s katerimi lahko prikažemo celotno dogajanje – tudi v trenutkih pred nesrečo in med njo. S tem si zagotovimo, da je pravica na naši strani.

Kako uporabne so avto kamere?

Kamero v avtomobilu namestimo na notranjo stran vetrobranskega stekla in tako ves čas snemamo dogajanje na cesti. Kadar pride do nezgode, nam je na voljo posnetek, ki ga lahko predamo tako policiji kot zavarovalnici in s tem pokažemo, kaj se je pravzaprav zgodilo. Prav tako avto kamere v svoje oko pogosto ujamejo druge nevarnosti na cesti in neprimerno vožnjo drugih voznikov. Posnetek nam pomaga, da lahko o tem obvestimo pristojne organe oziroma policijo, včasih pa se odločimo tudi seznaniti javnost oziroma medije. To storimo predvsem takrat, kadar je potrebno opozoriti na primerne razmere na cesti ali nevarne cestne odseke.

Sicer pa avto kamere niso odličen pripomoček zgolj za tiste, ki jih uporabljajo sami. Posnetki so lahko v korist tudi drugim, ki se jim pripeti nezgoda, pa naj gre za takšne stvari, ki smo jih s cest vajeni, ali pa tudi kaj precej nenavadnega. Tako je na primer posnetek avto kamere v Avstraliji zabeležil tudi to, kako je med neurjem v avtomobil sredi križišča udarila strela. Gotovo je bil voznik s strani narave oškodovanega vozila po tem, ko je minil prvi šok, precej vesel, da je nekdo drug ujel neprijeten trenutek v video.

Uporaba avto kamere

Avto kamera Forever VR-110 (720p) je na voljo v spletni trgovini Hud.si.

Sicer pa avtomobilske kamere niso primerne le za snemanje neprijetnih dogodkov. Prav vam pridejo tudi takrat, ko se podate na izlet ali potovanje ter želite zabeležiti, kje vse ste vozili, skozi kakšne kraje in po kakšni pokrajini. Pomagajo vam torej ustvarjati tudi prijetne spomine!

Kakšna naj bo avto kamera?

Najboljše avto kamere omogočajo snemanje v visoki ločljivosti, imajo LCD zaslon ter samodejno skrbijo za stabilizacijo slike. Snemajo na spominsko kartico, pri kateri se ob zapolnitvi prostora snemanje nadaljuje tako, da se snema preko starih vsebin – »praznjenje« kartice za snemanje torej ni potrebno. Kamera uporablja za napajanje kabel, ki se vključi v 12V polnilec avtomobila, na steklo pa se pritrdi z nosilcem z vakuumskim pritrjevanjem. Kamera naj ima vgrajen tudi mikrofon.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email