Sodobni kovčki za montažo na streho avtomobila

Ste tudi vi eden od tistih, ki vam vedno primanjkuje prostora za prtljago, ko se odpravljate na dopust? Najenostavneje boste to težavo rešili z nakupom kovčka za prtljago, ki ga namestite na streho avtomobila. Sodobni strešni kovčki so znani po tem, da se prilegajo prav vsakemu avtomobilu in so danes nepogrešljiv del vsakega jeklenega konjička.

Na trgu je velika izbira strešnih kovčkov različnih blagovnih znamk, velikosti, oblik in materialov. Pri nakupu je pomembno, da pomislite predvsem na svoje potrebe in želje. Vprašajte se, kolikokrat na leto boste potrebovali kovček za na streho, koliko prtljage običajno vozite s sabo na dopust, ali boste v njem vozili zgolj prtljago ali tudi smučke …

Strešni kovčki različnih oblik

Verjetno ste že opazili, da se sodobni strešni kovčki razlikujejo predvsem po svoji obliki. Ko se odločate za najprimernejšo obliko, je potrebno pomisliti na to, kakšno prtljago boste v njem prevažali. Če se boste odločili za širšo in krajšo obliko, računajte na to, da v njih ne boste mogli prevažati smuči, poleg kovčka pa je v tem primeru nemogoče namestiti kolesa, če bi to želeli.

Strešni kovček Thule Touring Sport

Strešni kovček Thule Touring Sport – Extremevital.com

Če spadate v skupino aktivnih dopustnikov, ki običajno s seboj prevažajo tudi kolesa ali pa se pogosto odpravljate na smučarske strmine, je za vas boljša izbira ozek in daljši kovček za na streho. Vendar pa morate biti v tem primeru pozorni na to, da ne pretiravate z dolžino kovčka, saj se lahko zgodi, da se prtljažna vrata avtomobila ne bodo mogla popolnoma odpreti.

Sodobni strešni kovčki se danes ponašajo tudi s svojo izjemno aerodinamično obliko, saj so proizvajalci spoznali, da je majhna poraba goriva na potovanjih izjemno pomemben dejavnik, na katerega je pozornih vse več uporabnikov. Z zaobljenimi oblikami so proizvajalci minimalizirali zračni upor, šum vetra in vibracije, zaradi česar je vožnja v avtomobilu udobnejša.

Pestra ponudba kakovostnih strešnih kovčkov Thule

Ob nakupu strešnega kovčka se je potrebno zavedati, da ga kupujemo za dlje časa, zato je tehten razmislek nujno potreben. Predvsem pa je potrebno temeljito pregledati celotno ponudbo strešnih kovčkov, ki nam je trenutno na voljo.

Strešni kovček Motion XT M

Strešni kovček Thule Motion XT M – Extremevital.com

V trgovini Extreme Vital so vam na voljo sodobni kovčki za na streho vašega avtomobila priznane blagovne znamke Thule, ki je znana po visoki kakovosti. Od kakovosti materiala je odvisno, koliko časa boste kovček uporabljali. Praviloma naj bi kovček zdržal celotno življenjsko dobo avtomobila oziroma še dlje, zato je pomembno, da je material odporen tako na različne vremenske razmere kot tudi na morebitne udarce in praske.

Velikost kovčka prilagodite svojim potrebam

Je že res, da dodatnega prostora za prtljago ni nikoli odveč, vendar je potrebno kljub temu ob nakupu strešnega kovčka dobro razmisliti, kako velik kovček dejansko potrebujemo. Ob brskanju spletne ponudbe Extreme Vital boste ugotovili, da je ponudba strešnih kovčkov različnih velikosti resnično zelo pestra. Na izbiro so vam strešni kovčki Thule različnih prostornin, od najmanjših 300-litrskih pa vse tja do 500 litrov in več.

Vsi strešni kovčki, ki jih boste našli v ponudbi, se ponašajo z mnogimi funkcijami, s katerimi bo uporaba strešnih kovčkov zelo preprosta. Poleg enostavne montaže s Fast-Click ali Power-Click sistemom je sedaj mogoče tudi dvostransko odpiranje strešnega kovčka, s posebnim varnostnim sistemom zaklepanja pa bo tudi vaša prtljaga popolnoma varna.

Sodobni kovčki so enostavni za montažo

Sodobni kovčki so danes veliko bolj enostavni za montažo, kot je to veljalo še nekaj let nazaj. Odlikuje jih velika prilagodljivost, zaradi katere se lahko nastavljajo drsni mehanizmi v kovčku, kar omogoča večjo prilagodljivost v smeri vzdolžnih strešnih nosilcev. Številni strešni kovčki imajo danes posebne patentirane sisteme, s pomočjo katerih je njihova namestitev povsem preprosta in hitra.

V primeru strešnih sani za namestitev potrebujete dodatne prečne nosilce, ko pa jih imate enkrat na strehi avtomobila, lahko strešni kovček samostojno namesti ena sama oseba. Če vaš jekleni konjiček nima strešnih sani, si je potrebno priskrbeti še prtljažnik za na streho avtomobila. Pri tem bodite pozorni na to, da je celotna oprema kompatibilna druga z drugo.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email