Kako očistiti notranjost avtomobila?

Počutje in udobje v jeklenem konjičku sta v veliki meri odvisna od njegove čistoče in urejenosti. Občutek je podoben tistemu, ko stopite v svoje stanovanje. Če je pospravljeno, urejeno in vse stoji na svojem mestu, ste zagotovo boljše volje in imate še večjo motivacijo vstopiti vanj.

Ker čistoča avtomobilske notranjosti tako pomembno vpliva na nas, smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov in trikov, s katerimi boste poskrbeli, da bo notranjost avtomobila videti tako, kot bi bil avto povsem nov.

1. Najprej temeljito posesajte tla in sedeže

Če želite, da boste hitro in natančno očistili notranje predele avta, najprej temeljito posesajte tla in sedeže. Sesanja sedežev se ne lotite, če so usnjeni. Prah in umazanijo na njih raje očistite z vlažno krpo.

2. Čiščenje armature in drugih površin iz plastike

Ko boste temeljito posesali tla in primerno očistili sedeže, se lotite čiščenja armature in drugih plastičnih površin. Najprej jih obrišite z vlažno krpo. Tako boste najbolje odstranili prah in drugo umazanijo. Nato se lotite še čiščenja vogalov, odprtin in drugih nekoliko težje dostopnih mest.

Da jim boste lažje kos, imejte pri roki tanjši čopič ali zobno ščetko, s katero se lahko lotite tudi bolj hrapavih površin. Za težko dostopna mesta vam priporočamo tudi uporabo bombažnih paličic, ki jih pred uporabo pomočite v vodo ali preverjeno čistilo.

3. Nadaljujte z mokrim čiščenjem

Čiščenje notranjosti svojega jeklenega konjička nadaljujte z mokro obliko čiščenja. Zanj potrebujete krtačo ali gobico ter čistilno peno, ki jo lahko uporabljate za tekstil. Peno vtrite v vse tekstilne obloge in počakajte, da se povsem posušijo.

4. Okna očistite z običajnim čistilom za steklo

Med čakanjem na suhe tekstilne površine očistite okna. Zanja lahko uporabite povsem običajno čistilo za steklo. Uporabite še industrijske papirnate brisačke. Zanje je značilno, da ne puščajo vlaken in so zato izjemno praktične.

5. Uporabite primerna čistila

Verjetno vam je jasno, da v specializiranih trgovinah lahko izbirate med nešteto veliko čistili, ki so namenjeni prav za čiščenje in nego notranjosti avtomobila. Kljub temu pa lahko svoj jekleni konjiček odlično očistite s sredstvi, ki jih imate že doma. V veliko pomoč vam bo detergent za posodo, čistilo za steklo, pasta za umivanje rok in čistilni alkohol.

Nekateri med vami pri čiščenju uporabljate še negovalne premaze za plastiko. Po nanosu takih sredstev notranjost avtomobila zagotovo dobi še bolj svež videz. Kljub temu pazite, da uporaba izdelkov ne bo povzročila lepljivega in mastnega filma, ki le še dodatno privlači prah in umazanijo.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email