Kako očistiti zunanjost avtomobila?

Ob pogledu na svoj umazan jekleni konjiček vam je kar malce nerodno, saj se zavedate, da tudi s tem kažete na to, kakšna oseba ste. Četudi poskušate svoj avto dosledno čistiti, pa vam včasih za to dejavnost zmanjka časa, nemalokrat pa tudi energije, ki jo raje potrošite za kaj drugega.

Kljub temu je čiščenje avta tako pomembno kot čiščenje vašega doma. Če ga boste preveč zanemarili ali očistili le na hitro, se bo sčasoma na njem in v njem nabralo toliko umazanije, da vam bodo morali pri čiščenju pomagati strokovnjaki.

V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako se lahko na najboljši način lotite čiščenja zunanjega dela avta. Tu in tam pa ga le zaupajte strokovnjakom v avtopralnici.

Za čiščenje avta si vzemite dovolj časa

Ker med tednom najpogosteje nimate dovolj časa, lahko avto očistite med vikendom. Najprimernejši dan za tovrstno opravilo je sobota. Tega se redno držite in na sobotnem urniku naj bo vedno vključeno tudi čiščenje avta. Če se vam to zdi prepogosto, bo tudi vsaka druga sobota v mesecu povsem solidna.

Čiščenje zunanjosti avtomobila

Najprimernejši dan za temeljito čiščenje vozila je sobota.

Zunanjost avta boste lahko dodobra očistili samo tako, da si boste vzeli vsaj uro časa. Le na ta način boste z njega odstranili vso umazanijo, ki se je nabrala med tednom. Količina umazanije pa je seveda prav tako odvisna od tega, po kakšnih terenih najpogosteje vozite in nenazadnje tudi od vremena in letnega časa.

Kaj vključuje zunanje čiščenje avta?

Če želite zunanje dele avta očistiti do najmanjše podrobnosti, se boste morali lotiti kar nekaj opravil. To so predpranje, izpiranje, čiščenje z gobo, šamponiranje, pranje podvozja, voskanje, čiščenje platišč, zaščita s premazom za avtomobilske gume in nenazadnje še brisanje vozila.

Pri tem pa ne pozabite na čiščenje notranjosti vozila. Avto temeljito posesajte, očistite prah in umazanijo ter operite gumijaste ali tekstilne preproge.

Na kaj morate biti pri čiščenju avta še posebej pozorni?

Avta ne perite na vročem soncu, ne uporabljajte preveč agresivnih čistil in ne drgnite ga z gobico, na kateri je pesek. Vse to lahko na jeklenem konjičku naredi več škode kot koristi.

Če s čiščenjem avta res nimate pravih izkušenj, je najbolje, da svoje delo prepustite prijaznemu in ustrežljivemu osebju v avtopralnici. Tam imajo različne naprave, ki dodobra poskrbijo za čiščenje vašega prevoznega sredstva.

Ugotovili boste, da je veliko avtopralnic odprtih 24 ur na dan in to vseh sedem dni v tednu. Torej lahko svoj avto očistite takrat, ko boste pri volji za pranje. V sodobno opremljenih avtopralnicah uporabljajo mehke krtače, ki so za čiščenje optimalne, do vašega konjička pa najbolj nežne.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email