Kavcije rent a car ponudnikov

Avtomobil pogosto potrebujemo, kadar se zaradi službene poti ali potovanja znajdemo v tuji deželi. Podobno kot mi najemamo rent a car v tujini, naši poslovni partnerji pogosto najamejo avtomobil pri nas. Na ta način se počutijo med bivanjem v Ljubljani ali kje drugje v Sloveniji veliko bolj samostojni. Do naših pisarn se lahko pripeljejo sami, in nobene potrebe ni, da jih vsako jutro čakate pred hotelom, prav tako pa imajo možnost, da si ob dela prostem vikendu tudi na lastno pest nekoliko ogledajo našo državo.

Kako najeti rent a car za partnerja?

Marsikateri poslovni partner bo želel, da vse potrebno za renta car uredite kar vi oziroma vaše podjetje, saj bo tako vse pripravljeno hitreje in z manj zapleti.

Izposoja vozil Agio

Ponudnik izposoje vozil Agio ponuja tudi 24-urno asistenco na cesti.

Za kratkoročni najem avtomobila morate izbrati avto (odvisno od želje partnerja in finančnih zmožnosti, saj je cena odvisna od razreda avtomobila) in posredovati podatke o vozniku oziroma uporabniku najetega avtomobila (vozniško dovoljenje). Prav tako se je potrebno dogovoriti o prevzemu, o plačilu (s kreditno kartico oziroma za podjetja običajno prek fakture na transakcijski račun), poleg tega pa je potrebno plačati tudi varščino. To je znesek, ki ga plačate ob prevzemu vozila, saj brez njega žal ne gre.

Zakaj je potrebna varščina?

Varščina oziroma kavcija rent a car podjetjem omogoča, da predajo avtomobil v uporabo nekoliko bolj mirne vesti. Res je namreč, da so vsi rent a car avtomobili kasko zavarovani, torej v primeru povzročitve škode znesek popravila običajno plača zavarovalnica. A potrebno je pomisliti na odbitno franšizo ter na izgubo bonitete zaradi nepoškodovanosti oziroma nekoriščenja kaska. Varščina za rent a car vozilo pa je še nujnejša v primeru, da pride do škode, ki je zavarovalnica ne priznava oziroma ne pokrije, ker ni del kasko zavarovanja. Denimo, kadar pride do povzročitve škode, ki ni v kasku, kadar nastanejo poškodbe v notranjosti ali kadar se izkaže, da je bila z/iz avtomobila odstranjena oprema. Gre torej le za »rezervo«, ki jo rent a car podjetje koristi, kadar ni druge možnosti, oziroma ste manjše poškodbe naredili zaradi malomarnosti ali vandalizma.

Karambolirano vozilo

Če boste za poškodbe vozila krivi sami, boste morali plačati ceno popravila.

Kaj pa, kadar povzročite škodo po lastni krivdi in zaradi razlogov, ki so v nasprotju z zakonom? Če z rent a car vozilom povzročite nezgodo, pri tem pa se izkaže, da ste bili vinjeni, potem zavarovalnica škode ne povrne, prav tako pa podjetju za najem ne bo dovolj le kavcija. Pričakujte, da boste morali škodo v takšnem primeru poravnati povsem iz lastnega žepa. Gre namreč za tiste vzroke nesreč, pri katerih ni popuščanja.

Za hitro deljenje prispevka s prijatelji ti bodo prav prišle spodnje ikone ...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email